Receptů na palačinky najdete stovky. Osobně mám nejraději tento:
Základem do palačinek jsou vajíčka. Použít můžeme slepičí, křepelčí, parličí. Kdo má dostatek vajíček, tak doporučuji cca 1/3 vajec na 2/3 mléka.
Suroviny
4 ks vajec
½ litru mléka
Hladká mouka
Špetka soli, trocha mleté kurkumy, kůra z citronu, trocha vody.
Na smažení rostlinný olej, nebo sádlo.
Náplň
Marmeláda
Tvaroh, smetana, jogurt
Ovoce ze zahrádky
Na ozdobení máta či meduňka.
Postup
Rozklepneme vajíčka, osolíme a metličkou rozšleháme. Přidáme mléko, kurkumu, kůru z citrónu, hladkou mouku a trochu vody. Vymícháme hladké těsto, tak aby šlo dobře lít naběračkou na pánvičku.
Na rozpálenou pánev kápneme olej, nebo sádlo a naběračkou nalijeme těsto. Množství záleží na každém z vás. Někdo má rád tenounké, někdo tlusté Pečeme po obou stranách dozlatova.
Upečené palačinky potřeme domácí marmeládou, tvarohem, smetanou, nebo jogurtem a ozdobíme ovocem ze zahrádky. Přeji dobrou chuť.